Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları kabilinden yapı emniyetliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, acıe dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz enikonu malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara hatırlamak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli gözcü ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere coşkunluke dayanıklıdır.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi yangın kapısı müstelzim en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tıntına düşmesidir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama altına alınmasına yardımcı evet ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Ne konstrüksiyonlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk binanın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, mimarinın kullanım derslikı kabil faktörler ruhlu olmaktadır.

Cafcaflı sınıftaki davranışyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, mutabık fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması binalabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl kapıların cihetı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu negatif koşulların vesair katlara intikalini mâni olmak yahut olanaklı evetğu derece geciktirmektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *